Πώς ξεκινάμε;

Τα πάντα μπορούν να ξεκινήσουν είτε με μία πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μου.

Σαν μια πρώτη επαφή μαζί μου έχετε τη δυνατότητα μίας online συνεδρίας γνωριμίας 40 λεπτών χωρίς καμία επιβάρυνση.

Μέσα από τη δωρεάν online συνεδρία γνωριμίας, μπορούμε να χτίσουμε μια πρώτη επαφή, διότι είναι σημαντικό να θέσουμε από κοινού τα θεμέλια της συνεργασίας μας.
Να θυμάστε ότι από τη πρώτη στιγμή σκοπός μου είναι να είμαι δίπλα σας για να σας ακούσω, να μάθω τι σας απασχολεί, τι είναι αυτό που θα θέλατε να αλλάξετε και πώς μπορώ εγώ να σας βοηθήσω.


Πώς & πού πραγματοποιείται η κάθε συνάντηση;

Για δια ζώσης συνάντηση κάθε Δευτέρα.

Μέσω Skype, Viber, Zoom ή Google Meet από Δευτέρα έως και Σάββατο.

*Κατόπιν ραντεβού.
**Στις συνεδρίες είναι απαραίτητο να τηρείται η ακριβής ώρα έναρξης.


Πολιτική ακύρωσης 24 ώρες πριν.
Η έγκαιρη 24ωρη ενημέρωση ακύρωσης δεν επιφέρει επιβάρυνση. Είναι ουσιαστική καθώς μέσα σε αυτές τις 24 ώρες θα έχω προχωρήσει στην αναγκαία προετοιμασία για τη συνεδρία μας, και με βάση αυτή θα έχω οργανώσει ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα και τις υποχρεώσεις μου.

***Λόγω της επιδημίας coronavirus προτείνεται οι συνεδρίες να πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου, σε απευθείας σύνδεση. Για τις δια ζώσης συνεδρίες ακολουθούνται οι απαραίτητοι κανόνες προστασίας. 

Πόσο διαρκούν οι συνεδρίες;

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας εξαρτάται από το αν είναι συνεδρία Ψυχοθεραπείας ή συνεδρία Coaching.

Η διάρκεια της Ψυχοθεραπείας είναι 50 λεπτά.

Οι συνεδρίες του Coaching διαφοροποιούνται:
1) Αν είναι Life Coaching, έχουν διάρκεια 45 λεπτά,
2) Αν πρόκειται για Executive ή Business Coaching η διάρκεια είναι 50-80 λεπτά ανάλογα.

Τι θέλετε οι πελάτες σας να γνωρίζουν;

Πιστοποιημένη Ψυχολόγος με εκπαίδευση στη Συμβουλευτική, και με διαπιστευμένη εξειδίκευση στην Coaching Ψυχολογία. 
Δίνοντας μεγάλη σημασία στη διασφάλιση, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μου, από την έναρξη της καριέρας μου η εποπτεία είναι μέρος της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.
Κάθε ψυχοθεραπευτής, όποιας κατεύθυνσης και να είναι, όποιες σπουδές κι αν έχει στο ενεργητικό του, οφείλει να λαμβάνει υποστήριξη σχετικά με την διαχείριση των περιστατικών του.
Ωστόσο, η εποπτεία είναι μία διαδικασία που δεν συμβαίνει την ίδια στιγμή με τις συνεδρίες μας.

Σε κάθε συνεργασία ακολουθείται αυστηρά η πολιτική του απορρήτου.
Οι πιθανές σημειώσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίας βοηθούν εμένα στο να ανταποκριθώ καλύτερα στη συνεργασία μας, ενώ το «ιστορικό» των συναντήσεών μας τοποθετείται σε ασφαλές σημείο που έχω πρόσβαση μόνο εγώ.
Ωστόσο, έχετε πάντα τη δυνατότητα να ζητήσετε να τις δείτε και εσείς.

Ποιο το κόστος της κάθε συνεδρίας;

Μην διστάσετε να ρωτήσετε για το κόστος της συνεδρίας δεδομένου ότι διαφοροποιείται η τιμή αν πρόκειται για Ψυχοθεραπεία ή για Coaching συνεδρία. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικές τιμές για τους ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας), φοιτητές, πολύτεκνους, συνταξιούχους, ενώ υπάρχουν και extra πάκετα προσαρμοσμένα ακόμα περισσότερο στις ανάγκες του/της κάθε θεραπευόμενου/ης.
   Το κόστος κυμαίνεται από 35 ευρώ έως 50 ευρώ.

Μια online συνεδρία δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από την δια ζώσης συνεδρία. Η διάρκεια των συνεδριών και οι τιμές είναι ίδιες.


*Τρόποι πληρωμής: Μετρητά, PoS, IRIS

Πώς θα ξέρω αν έχω διαλέξει τον σωστό Ψυχολόγο ή Coach;

Το σημαντικό είναι να υπάρχει διαφάνεια, εμπιστοσύνη και να νιώθετε ασφαλής, θετικός/η και αισιόδοξος/η.
Αυτό μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε θέτοντας κάποιες ερωτήσεις στον ίδιο σας τον εαυτό: «Νιώθω καλά και άνετα με την συνεργασία μας;», «κυλάει ομαλά και φυσικά η συζήτησή μας», «αισθάνομαι ότι ακούγεται ο λόγος μου;», «με εμπνέει ώστε να θέλω να φτάσω τη βέλτιστη εκδοχή μου;». Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας, και σιγουρευτείτε ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντι σας είναι επαγγελματίας, κατέχοντας επίσημη και αναγνωρισμένη εκπαίδευση με όλα τα αναγκαία διαπιστευτήρια.

Ψυχοθεραπεία & Coaching: ποια η διαφορά;

Τόσο η Ψυχοθεραπεία όσο και το Coaching εστιάζουν στην ψυχή του ανθρώπου, και είναι γεγονός ότι έχουν αρκετά κοινά αναφορικά με τις γνώσεις, την πείρα και τις τεχνικές που απαιτεί και χρησιμοποιεί η κάθε μία απ’ αυτές τις δύο διαδικασίες.
Βασικές διαφορές Ψυχοθεραπείας και Coaching είναι: 

Η Ψυχοθεραπεία εστιάζει στην εσωτερική ενδοσκόπηση του ατόμου, και στηρίζεται στην θεραπεία ψυχικών διαταραχών με σκοπό να αποκατασταθούν προβλήματα.
Από την άλλη το Coaching απευθύνεται σε ανθρώπους που σε γενικές γραμμές είναι ψυχικά υγιείς και τους βοηθά να καλλιεργήσουν δεξιότητες, ενισχύοντας την αυτεπίγνωση τους και εστιάζοντας σε ένα προσωπικό ή επαγγελματικό στόχο ή μια εξωτερική αλλάγή. Το Coaching  είναι μια βραχεία παρέμβαση και ακατάλληλο όταν είναι παρούσα μία ψυχική διαταραχή.

Η συνεδρία online είναι αξιόπιστη;

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω του διαδικτύου, όπως δείχνουν και σχετικές έρευνες (Πανεπιστήμιο Μπρίστολ 2009, Επιθεώρηση της Καναδικής Ιατρικής Ένωσης 2015 κ.ά.) δεν διαφέρουν σε θεραπευτικό αποτέλεσμα από την κλασική συνάντηση ατομικής συνεδρίας στο γραφείο ενός ειδικού.
Άλλωστε, η εξ’ αποστάσεως παροχή ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών ανάμεσα σε έναν ειδικό και έναν επωφελούμενο δεν αποτελεί μία πρωτοπόρο σύλληψη. Ο Freud ήταν απο τους πρώτους που χρησιμοποίησε το γραπτό λόγο για να επικοινωνήσει δια αλληλογραφίας με τους αναλυόμενους του.
Συνεπώς, ένας έμπειρος ψυχολόγος είναι σε θέση να εφαρμόσει απόλυτα τις επιστημονικές του γνώσεις και τεχνικές σε μια διαδικτυακή συνεδρία, ακολουθώντας πάντα τον κώδικα δεοντολογίας, το απόρρητο, τη θεραπευτική συμμαχία και τις αξίες της συνεργασίας.

Υπάρχουν απαιτούμενες δεδιότητες ενός Ψυχολόγου ή Coach;

Φυσικά! Ένας σωστός επαγγελματίας είναι σημαντικό να διέπεται από τις ακόλουθες δεξιότητες:
  • Αληθινός σεβασμός και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, τις ανάγκες και ιδιομορφίες του
  • Αντικειμενικότητα
  • Επιστημονική αναζήτηση και μελέτη του ανθρώπινου νου και συμπεριφοράς
  • Υπομονή
  • Υπευθυνότητα
  • Τήρηση του απορρήτου
  • Ακεραιότητα
  • Συναισθηματική σταθερότητα και ψυχραιμία
  • Επικοινωνιακή ικανότητα
  • Ευσυνειδησία
  • Ενσυναίσθηση
  • Αντικειμενικότητα και αμεροληψία
  • Κατανόηση της διαφορετικότητας
  • Πραότητα και διακριτικότητα
  • Ενδιαφέρον για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα
  • Ενεργητική ακοή
  • Χιούμορ